Ture og udflugter

Fin efterårstur med naturoplevelser ved Nyruphus naturcenter 2017

16 friske deltagere fra ældrehaverne var lørdag d. 28. oktober – til trods for ’stormvarsel med risiko for orkanagtige vindstød’ – med på Agenda 21-foreningens besøg på Nyruphus Naturcenter.

Efter en dejlig frokost fra Nyruphus’ Café blev vi vel modtaget af Henrik Lieberkind, der er naturvejleder på stedet. Centeret er indrettet i et gammelt skovfogedsted, og vi startede med at få en grundig og spændende gennemgang af, hvordan skovens folk i sin tid var organiseret og hvordan stedet, der i dag er sat meget smukt i stand, den gang var indrettet både med bolig, stalde og karlekammer.

Herefter gik turen ud i Nyrup Hegn, hvor vi hørte om den oprindelige vejføring gennem skoven i en tid, hvor Tikøb var centrum i Nordsjælland! Skoven er meget vekslende med en lang række forskellige granarter, og vi fik blandt meget andet en kort orientering om de 2 fødekæder: Plantefødekæden og Nedbrydningsfødekæden, og om betydningen af, at der kommer lys ned mellem træerne for at disse nødvendige fødekæder kan fungere.

Vi sluttede ved den gamle pigstensbelagte Kongevej, der med 800 år på bagen er et stykke imponerende vejbygningsarbejde – 2 vejbaner uden huller men med mange bump.

Det blev en dejlig frisk oplevelse med megen viden om skoven før og nu.Vellykket efterårstur den 3. oktober 2015

Efteraarstur_2015_forsideVi besøgte Genbrugsgruppen i Ølstykke, Naturplanteskolen i Hedehusene og Speciallandbruget Muld i Vipperød. 
Det blev en meget inspirerende efterårstur.
Vi bemærkede blandt andet hvordan alle 3 steder i høj grad baseres på frivillig arbejdskraft. Det bekræftede os i hvilken stor betydning frivillige har for bevarelse af et bæredygtigt samfund.
Vil du vide mere om de 3 steder, vi besøgte, er deres hjemmesider her:

Genbrugsgruppen: http://www.genbrugsgruppen.dk
Naturplanteskolen: http://naturplanteskolen.dk
MULD: http://muldpaanettet.dk
 
Vi meldte i øvrigt Agenda 21-foreningen ind i Foreningen bag Naturplanteskolen og vil fremover med vores Agenda 21-referater sende links til nyhedsbreve herfra.
Ligeledes vil vi fremover medsende links til nyhedsbreve fra Muld.

 

Yderligere indhold er på vej…